torstai 10. huhtikuuta 2014

Maito on magiaa?

Kun olin ensimmäisellä luokalla, kouluumme tuli vierailulle maitotyttö. Sain maitotytöltä "maito on magiaa" -mukin, kun tiesin, kuinka monta lasia maitoa pitää juoda päivässä. Kolme tietysti. Ja niitä juustoviipaleita sen lisäksi.

Kaikki jotka katsoo telkkaria, tietää että maitomainoksissa on kaikkien ihailemia urheilijoita, Kiira Korpi ja Teemu Selänne ainakin. Maidon on siis oltava ihan sikahyväjuttu.

Äiti on aina sanonut, että syö nyt niitä kalkkitabletteja, kun et juo maitoa niin paljon. Ja mun on ihan hirveen vaikee muistaa niitä syödä... Mä oon siis yrittänyt opetella väkipakolla juomaan maitoa. Ettei vaan tulisi osteoporoosi. Ettei luut haurastuisi, koska sehän kulkee suvussa. Ja jos katsotaan tilastoja, niin aika monessa suomalaisessa suvussa. Vähän sama juttu, kun jokaisessa suvussa on alkoholismia... Juhuu, hyvä Suomi...

Kyllä, tilastojen mukaan Suomessa esiintyy kaikista Euroopan maista eniten osteoporoosia.
Mutta, tilastojen mukaan Suomessa juodaan kaikista Euroopan maista eniten maitoa.
MITEN SE VOI OLLA MAHDOLLISTA!?

Juttelin juuri pari päivää sitten koulutetun liikunnanohjaajan, personal trainerin ja ravitsemusta intohimoisesti opiskelevan naisen kanssa. Silloin tää juttu valkeni mulle. Meitä kusetetaan.

Maitoteollisuus tekee mielettömästi rahaa opettamalla lapsille juomaan maitoa. Eikä kukaan uskalla kyseenalaistaa mainosta, jossa on huippu-urheilijoita mukana. Vanhemmatkin ihmiset ovat aivopestyjä tähän touhuun ja opettavat maidonjuonnin tärkeyden lapsilleen. Tai sitten heillä on vielä käsitys siitä maidosta, joka haettiin naapurista. Ei tehotuotannolla tehdystä, paljon käsitellystä maidosta, jota ei melkein maidoksi edes voi kutsua. Ja mitä osteoporoosiin tulee.... Maitoteollisuushan on vain innoissaan, kun osteoporoosi yleistyy niin maidon myynti lisääntyy. Ja niin lisääntyy taas osteoporoosi, ja ympyrä sulkeutuu...

Ihminen ei siis tarvitse kalsiumia ainakaan lisäravinteena purkista. Ja ollakseni ristiriitainen, esitän poikkeuksen sääntöön: Kalsium kuulemma saattaa auttaa paria viikkoa ennen kuukautisia kuukautiskipuihin. MUTTA, kalsium yksinään saattaa olla joidenkin tutkimusten mukaan siis jopa hataksi. Jos koet kalsiumin tuovan apua kuukautiskipuihin, syö kaveriksi aina magnesiumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti