lauantai 6. huhtikuuta 2013

Fustra

Moikkelismoi!

Pikapikaa tänne jotain postailen, ja sitten rupean tekemään loppuesitystä mun terveysliikunnan näytöstä. Sen lisäksi ois taas ens viikolla kaks jumppaa suunniteltavana, että tekemistä kyllä riittää.. Pitkän postauksen välissä mielenkiintoa luomassa satunnaisia kuvia, ettei ois vaan pelkkää teksiä ja tekstiä. Käynnistin päivän (lue: kulutin kaikki voimat heti alkuun) taas jumppailemalla. Viimeset tunnit spinningiä ja pumppia tolla ohjelmalla ja sen jälkeen fustra tunti. Ai mikä vai? No nyt osaan sen kertoa:

Fustra on vuoden liikuntatuote 2012. Funktionaaliset harjotusmetodithan oli tuolloin hirveässä nousussa muutenkin ja nykyään harjottelusta varmaan suurin osa tehdään toiminnallisesti.
FUSTRA Fustra- metodi on funktionaalinen harjoitusmetodi, jota käytetään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, kehittämään kehonhallintaa, korjaaman ryhtiä ja parantamaan liikkuvuutta. Fustra-harjoitusmetodin kulmakivinä ovat hyvä ryhti, oikeaoppinen hengitystekniikka, vatsalihaksiston hallinta ja liikkeiden tekninen oikein suoritus.
LPT10-13
Ennen tuntia mulla oli tosi paljon ennakkoluuloja, mutta sehän oli aivan huikeeta! (ihanasta nuoresta miehestä ohjaajana tietenkin plussaa, haha :D) Ostaisin itselleni heti kahdenkymmenen kerran paketin, jos mulla ois se 1500e ylimäärästä.. Eli se siitä. Mutta mitä siis tehtiin ensimmäisellä fustra -tunnilla? Ensin alkulämmiteltiin crosstrainerilla hetken aikaa. Mä mielestäni hallitsen ja tunnen oman kroppani kohtuullisen hyvin (tai niin ainakin luulin ennen tätä päivää :D), mutta tiettyjen asioiden ja lihasten kontrollointi osoittautui todella haastavaksi. Siellä mä vetelin peppu pitkällä takana ja lapojakin piti koko ajan korjata lähemmäs toisiaan. Naurahdin joka kerta turhautuneena kun ohjaaja sanoi "ja sitten taas ne lavat" tai tunsin kun se korjas mun asentoa. Onneksi ne on kuitenkin kuulemma aika yleisiä virheitä. Sen jälkeen käytiin erilaisia rauhallisia sekä selkä- että vatsa- että reisilihasliikkeitä läpi keppiä ja välillä käsipainoa avuksi käyttäen. Ja sitten lopuksi taas crosstrainerilla loppuverryttely. Liikkeet oli tosi monipuoliset ja tuki sitä ideaa, että yritetään saada kehon lihaksisto tasapainoiseksi. Eli nykyään kun ihmiset esimerkiksi toimistotöissä tekevät kaiken liikeen kroppansa etupuolella niin ryhti huononee ja lihaksistosta tulee epätasapainoinen.
Ylläs
Mä siis tykkäsin tunnista aivan valtavasti, mutta osaan kuvitella kuinka ahdistuneeksi jotkut itsensä siellä tuntisi. Tuntihan on siis henkilökohtainen yksityistunti, jossa personaltrainen jatkuvasti tarkkailee vain ja ainoastaan yhtä ohjattavaa ja sen tekemisiä sekä korjaa äänellä ja kosketuksella. Niissä paketeissa kuulemma on mukana myös alku ja loppumittaukset sekä ruokaohjelma. Toi ois kyllä tosi siistiä, mutta kallista. Ei sitä vaan tajua että se lantio aina lähtee virheasentoon, jos ei joku siitä miljoona kertaa huomauta. Jos kiinnostuit, fustrasta löydät lisää vaikka painamalla TÄSTÄ
Huomaaks kuvavalinnosita jotenkin, että oon jo alkanut haikailemaan kuinka ihanat kolme nää vuotta on ollu :D
Tähän väliin voisin mainita siitä, että viime vikolla kävin bodyjooga -tunnilla, kun pääsiäisen olin Porvoossa. Joogaan mulla oli myös aivan kamalat ennakkoluulot, koska olin sitä ennen ollut kerran voimajoogatunnilla, joka oli aivan syvältä :D Taisin luvata sen jälkeen, että "ei ikinä", mutta never say never... Kuntoklubilla bodyjoogahan oli aivan ihanaa <3 Sen jälkeen oli niin ihanan rentoutunut fiilis. Ja vaikka opinnäytetyö ja muut stressiajatukset on seurannu mua kuntosalille asti, bodyjooga -tunnilla sain hetkeksi ne karkoitettua mielestä ja keskityttyä vain omaan itseeni. Varmasti menen uudestaan, kun tilaisuus taas tulee! Muutenkin ehkä svähän salaa toivon, etten pääsisi mihinkään opiskelemaan, että voisin vaan käydä Porvoossa jokapäivä ryhmäliikuntatunneilla ja salilla :D Okei, ehkä ois kuitenkin hyvä päästä opiskelemaan...
Eli opiskelemaanhan mä hain. Ja koska en taida ikinä tehdä mitään tylsällä tavalla, niin päätin sitten hakea Rovaniemelle.. :D Ykkösenä kuitenkin Lahti, fysioterapia. Toinen vaihtoehto sama mutta Rovaniemi, kolmas Vierumäki AMK ja neljäs sama mutta Rovaniemi :D Että sellasta. Noihin on kaikkiin on käsittääkseni tosi hankala päästä, että voipi olla, että pysyttelen täällä Porvoossa sitten jonkin aikaa. Saa nyt nähdä.
Mutta nyt ahertamaan! Opinnäytetyön ensimmäinen versio on tosiaan nyt palautettu (ja sitä tietysti myös juhlistettu), mutta jonkun verran on vielä hiottavaa. Sen lisäksi ois niitä jumppien suunnitteluja ja paljon kouluhommia.. Jos sitä vaikka illalla sitten sais rentouduttua ja katsottua jonkun leffan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti